Activităţi
Hotel SILVA
Vatra Dornei in sine reprezinta un punct de atractie turistica, fiind o renumita statiune balneoclimaterica favorizata de asezarea in cadrul montan al Carpatilor Orientali, la intretaierea drumurilor spre renumitele provincii istorice: Bucovina, Moldova si Maramures, cu o bogata zestre de factori naturali:
De asemenea, statiunea este cunoscuta pentru posibilitatea practicarii sporturilor de iarna, fiind dotata cu doua partii de schi, telescaun si centre de inchiriere a echipamentelor necesare. In fiecare an in februarie se organizeaza "Serbarile Zapezii" cu concursuri de schi, sanie, concerte in aer liber, discoteca, etc.
Festivaluri:
Obiective turistice ale orasului:
IMPREJURIMI
Potentialul turistic remarcabil al acestei regiuni constituie o resursa de prim rang care aduce importante beneficii economiei locale.
Depresiunea Dornelor este o depresiune intramontana de origine tectono-eroziva situata in partea central nordica a Carpatilor Orientali , in grupa nordica numita Carpatii Maramuresului si Bucovinei. In literatura geografica romaneasca depresiunea , situata la altitudinea de 802m , este frecvent denumita si " Tara Dornelor " , insa denumirea inglobeaza nu numai vatra depresiunii ci si rama montana inconjuratoare pana unde se intinde domeniul economic. Prin urmare atunci cand prezentam potentialul turistic remarcabil al acestei depresiuni intramontane trebuie sa includem si masivele turistice inconjuratoare , respectiv Muntii Bargaului ( in vest), Muntii Suhardului care prin varful Ousorul 1654m domina depresiunea in partea de nord , Muntii Giumalau( 1853m ) , Muntii Bistritei (varful Pietrosu Bistritei ) in est , Muntii Calimani ( varful Pietrosu 2100 m) in sud.
Tara Dornelor fiind incadrata culoarului transversal Bargau-Campulung-Gura Humorului , are legaturi accesibile : spre vest (cu zona Bistritei ardelene) peste Bargau prin pasurile Tihuta ( 1217m ) si Ilva ( 910m ) ; spre est , prin Pasul Mestecanis ( 1096m) cu valea Moldovei ; spre nord cu Maramuresul , peste Pasul Prislop ( 1416m ) ; spre est-sud-est , pe valea Bistritei ( prin cheile Bistritei de la Zugreni ) cu Moldova extracarpatica.
Prin aceste pasuri sunt dirijate caile de comunicatie atat cele rutiere cat si cele feroviare , favorizand accesul turistilor spre aria depresionara.
Depresiune este polarizata de municipiul Vatra Dornei , situat la intersectia paralelei de 47° 20 ' latitudine nordica cu meridianul de 25° 21 ' longitudine estica. La o distanta de 110 km fata de municipiul resedinta de judet Suceava si circa 560 km fata de capitala tarii municipiul Bucuresti. Potentialul turistic natural constituie factorul de atractivitate de baza pentru turism fiind constituit din totalitatea resurselor turistice puse la dispozitie de cadrul natural incluzand si modificarile produse de interventiile antropice,care prin valoarea si atractivitatea lor justifica deplasari de populatie pentru vizitare si care conduc la amenajari de ordin turistic. Atractivitatea cadrului natural este data de trasaturi care individualizeaza componentele acestuia.